Newsletter 09 / by Morgan Carn Partnership

Paragraph 55 House Plumpton

Planning approval under Paragraph 55 of the NPPF has just been granted for this new house in the countryside. The building is to be constructed to Code Level 5 of the Code for Sustainable Homes using material that had previously been dumped on the site to create stabilised rammed earth walls. The design has been inspired by the previous use of the site as part of a WWII airstrip and includes various aeronautical references.

Imperial Ocean Plaza Gibraltar

mcp_iop_gibraltar_1-1.jpg

Planning approval has just been granted for the Imperial Ocean Plaza building at the Ocean Village Development in Gibraltar. Comprising 116 apartments and 2 floors of commercial accommodation the building completes the development and has been designed to address Waterport Circle and Casemates Square.

Magna Carta Park Runnymede

A detailed planning application has been submitted for 63 homes on the former Brunel University Runnymede Campus near Windsor in Surrey. A pattern of grand houses and tree lined avenues create an appropriate setting for the original historic buildings, which until now have been lost among a cluttered campus. Sensitivity was required given the Green Belt location and the mature historic parkland setting. Our 3D/BIM design process supported a meticulous approach to proportion, detailing and materials, which helped us gain broad local and planning authority support.

St Pancras Catholic Primary School Lewes

The original reception office of St Pancras Catholic Primary School was tucked away below street level and accessed by a stepped ramp. The new reception office is at first floor level and is accessed by a glazed bridge. This provides a level, safe access and a welcoming entrance to the school at street level. It also releases valuable play space for the children at the school.

Lansdowne Place Hove

The former Lansdowne Place Hotel (previously the renowned Dudley Hotel) has enjoyed a colorful history at the heart of the Brunswick Estate; C A Busby’s Regency masterpiece. Our design for a residential conversion, which includes removal of incongruous elements and addition of a sleek penthouse floor, has gained Planning Approval. Historic research revealed clues that led to the design for a new green rear courtyard wrapped by mews houses. Whilst the main façade will remain the rear areas and upper floors have been exploited for a variety of unit types and pockets of external space.